Ankara Araç Kiralama hizmetinde uygun fiyatlarla ve kaliteli hizmetimizle her zaman hizmetinizdeyiz. Ankara'da araç kiralama ile ilgili daha fazla bilgi için Oto Yeni Ankara Araç Kiralama ofisimizi arayabilirsiniz.
Hangi otomobilin kiralayacağınızdan emin değilseniz veya nasıl çalıştığını tam olarak anlamıyorsanız, telefon veya e-posta yöntemiyle daima çağrı merkezimize başvurabilirsiniz. Sizin için en uygun aracı seçerek ve nerede gerekli olduğunu size bildirerek size yardımcı olabiliriz.
Son model kiralık araçlarımız ile turlarınızın tadını arttıracak olan Oto Kiralama Ankara, müşteri ilişkilerinde sürekli kendini geliştiren personelleri ile daima müşteri odaklı hizmet vermektedir. Ankara Oto Kiralama da firmanızı araç filosu satın alma masraflarından da kurtarabilirsiniz. Uzun vadeli araç kiralama fırsatı ile firmanızın filosunu oluşturabilir, araç için yapacağınız masrafları firma bünyesinde başka şekillerde değerlendirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Daha geniş hizmet yelpazesi için Ankara Oto Kiralama web sayfasını ziyaret ediniz.
Ankara'da ulaşım
Nüfusu yoğun bir şehir olduğu için ulaşım imkanları ulaşımı kolaylaştırmaya yöneliktir. Ankara’da en önemli ulaşım tercihi metrodur. Kızılay-Batıkent ve AŞTİ-Dikimevi güzergahlı iki raylı sistem bulunmaktadır. Ayrıca belediye otobüsleri,dolmuşlar ve taksi ile şehrin her noktasına ulaşmanız mümkün olmaktadır. Ankara’da toplu taşıma kullanabilmek için bir adet ANKARAKART edinmeniz gerekmektedir. Esenboğa Havaalanı'ndan şehir merkezine ulaşım için HAVAŞ ya da Belediye Otobüsleri bulunmaktadır. Diğer bir taraftan taksiyi de tercih edebilirsiniz. Sürekli aktarma yapmak istemiyor iseniz gece zaman sınırınızı kaldırıp keyiflice ve rahat hareket etmek için araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralamayı düşünüyorsanız Web sitemizdeki arama bölümünden ya da Ankara Esenboğa Havalimanı ve Ankara oto kiralama ofisimize gelerek sizin için en uygun fiyatlı araçları seçebilirsiniz. Ankara’yı keşfetmek için sadece bizi seçmeniz yeterli olacaktır.
Ankara’da Nerede Kalınır?
Ankara bir çok konaklama seçeneğini sizlere sunuyor. Başkent olmasından dolayı dünyanın her yerinden bürokrat, diplomat hatta devlet başkanlarına ev sahipliği yapan Ankara’da bir çok lüks otelin yanı sıra cebinize uygun hoteller, pansiyonlar, misiafir evleri de mevcuttur. Şehrin en önemli semtleri olan Çankaya, Kavaklıdere, Ulus ve Kızılay konaklama için tercih edebileceğiniz yerlerdir. Merkezden uzak yerler fiyat olarak uygun olsalar bile ulaşım olarak size sıkıntı çıkarmaktadır. Eğer bir aracınız yoksa hemen bir araç kiralamanızı tavsiye ederiz.
Ankara'da ne yenir?
Tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Ankara, bu kültürel yapısını yemeklerinde de yaşatmaktadır. Her damağa hitap eden restoranları ve yerel lezzetleri ile Ankara’da nerede ne yenir sorusunu merak ediyorsanız kahvaltıdan akşam yemeğine sizin için hazırladığımız listeye bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
Liva Pastanesi – Kahvaltı, Hasan Usta - Tantuni, Efsane Profesör Sadık Usta – Adana Kebap, Meşhur Tavacı Recep Usta – Mumbar, Cafemiz – Cafe de Paris Soslu Biftek, Tarihi Mutfak Lokantası – Tandır, Mezzaluna – Pizza, Meşhur Özçelik Aspava – Soslu Soğanlı Dürüm, Kıtır – Kumpir, Çiftlik Cafe & Kokoreç – Kokoreç, Ye An Pide – Cıvıklı Pide, Akman Cafe & Restaurant – Boza, Meşhur Kayseri Tepsi Mantıcısı – Kayseri Mantısı, Düveroğlu – Lahmacun
Ciğer 52 – Çöp Şiş, Butcha Steakhouse – Cennet Çamuru, Çukurağa Sofrası – Yaprak Kebabı, Özler Döner – Beyti Et Döner, Ankara Yelken Kulübü – Izgara Kalamar, Hacı Arif Bey Restaurant – Ali Nazik Kaburga, Burgerdinho – Burger, Mersinli Ciğerci Apo – Ciğer, Zeugma Künefe – Künefe, Urfalı Hoca’nın Yeri – Künefe
Ankara'da gezilecek yerler nelerdir?
Ankara gezilecek yerler bakımından bir çok özelliğe sahiptir. Birkaç günlük bir gezi boyunca eğlenceli vakit geçirebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Ülkemizin başkenti olan şehirde Cumhuriyet tarihimizle ilgili yapı ve müzeler bulunuyor.
Ankara gezebileceğiniz yerler; Hamamönü, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Rahmi M. Koç Müzesi, Anıtkabir, Etnoğrafya Müzesi, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. TBMM), Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM), Tunalı Hilmi Caddesi & Kuğulu Park, Kocatepe Camii, Gençlik Parkı, Mogan Park, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Seğmenler Parkı, Kızılay Meydanı, Dikmen Vadisi, Estergon Kalesi, Roma Hamamı, Atakule, Eymir Gölü, Harikalar Diyarı Parkı, Göksu Parkı, Atatürk Orman Çiftliği, Arslanhane Cami, Ahmet Hamdi Akseki Camii, Beypazarı, Pirinç Han, Gordion Antik Kenti, Samanpazarı, Julian Sütunu, Ziraat Bankası Müzesi, Soğuksu Milli Parkı, Ankara Oyuncak Müzesi, Karanfil, Güven Park, PTT Pul Müzesi'dir.
Ankara Tarihi
Ankara, Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık ikinci ili.[4] Nüfusu 2016 itibarıyla 5.346.518 kişidir.[5] Bu nüfus, 25 ilçede,1433 mahallede bulunmaktadır. İl genelinde nüfus yoğunluğu 209'dur. Coğrafi olarak Türkiye'nin merkezine yakın bir konumda bulunur ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Yüzölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Etrafı Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illeri ile çevrilidir.
Ankara'nın başkent ilan edilmesinin ardından (13 Ekim 1923) şehir hızla gelişmiş ve günümüzde Türkiye'nin ikinci en kalabalık ili olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilin topraklarının yarısı hâlâ tarım amaçlı kullanılmaktadır. Ekonomik etkinlik büyük oranda ticaret ve sanayiye dayalıdır. Tarım ve hayvancılığın ağırlığı ise giderek azalmaktadır. Ankara ve civarındaki gerek kamu sektörü gerek özel sektör yatırımları, başka illerden büyük bir nüfus göçünü teşvik etmiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze, nüfusu ülke nüfusunun iki katı hızda artmıştır. Nüfusun yaklaşık dörtte üçü hizmet sektörü olarak tanımlanabilecek memuriyet, ulaşım, haberleşme ve ticaret benzeri işlerde, dörtte biri sanayide, %2'si ise tarım alanında çalışır. Sanayi, özellikle tekstil, gıda ve inşaat sektörlerinde yoğunlaşmıştır. Günümüzde ise en çok savunma, metal ve motor sektörlerinde yatırım yapılmaktadır. Türkiye'nin en çok sayıda üniversiteye sahip ili olan Ankara'da ayrıca, üniversite diplomalı kişi oranı ülke ortalamasının iki katıdır. Bu eğitimli nüfus, teknoloji ağırlıklı yatırımların gereksinim duyduğu iş gücünü oluşturur. Ankara'dan otoyollar, demir yolu ve hava yoluyla Türkiye'nin diğer şehirlerine ulaşılır.
Bilinen tarihi en az 10 bin yıl öncesine, Eski Taş Çağı'na ulaşan[6] Ankara, tarih öncesinden günümüze dek pek çok medeniyeti barındırmıştır. Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Galatlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti, il topraklarını kontrolleri altında tutmuştur. Tektosagların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olan Ankara şehri ve Frigyalıların başkenti Gordion, il sınırları içinde yer alır. Yıldırım Bayezid'in Timurlenk'e yenik düştüğü Ankara Muharebesi Çubuk yakınlarında ve Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Sakarya Muharebesi Polatlı yakınlarında yapılmıştır.
İlin Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan kuzey kesimleri haricindeki büyük kısmı İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve kara iklimine sahiptir. Şehirler dışındaki il topraklarının büyük kısmı tahıl tarlalarıyla kaplı platolardan oluşur. İlin çeşitli yerlerindeki doğal güzellikler korumaya alınmış, dinlenme ve eğlence amaçlı kullanıma sunulmuştur. İlin adını taşıyan tavşanı, keçisi ve kedisi dünya çapında bilinir, armudu, çiğdemi, yerel yemeklerden Ankara tavası ve Kızılcahamam ve Beypazarı'nın maden suyu ise ülke çapında tanınır.